Styresystemer

Hos MIHTEC har vi erfaring med elektrisk udstyr på maskiner og i ATEX-områder

Styresystemer kan indeholde både standardstyring og sikkerhedsrelateret styring. Vi er kompetente til at assistere i alle former for styringer, uanset om det er rådgivning eller at deltage i designet.

Hos MIHTEC har vi erfaring med verificering af sikre styresystemer samt dokumentationen.

Functional Safety eller sikre styresystemer kan indimellem have en stor del af sikkerheden på en maskine. Sikkerhed, der er overladt til et styresystem, inddeles i forskellige niveauer i forhold til den anvendte standard. Løsninger kan bl.a. være døre med sikkerhedsswitch ind til robotter eller andet produktionsudstyr eller detektering af tilstedeværelse af personer i et område, hvor der ikke er bl.a. hegn. Når vi arbejder med sikre styresystemer, tager vi højde for andre relevante opgaver i forbindelse med design af styresystemer. Dokumentering og funktionstest er desuden også en stor del af arbejdet.

De standarder, vi bl.a. arbejder med i forbindelse med sikkerhed, er EN ISO 13849-1 og -2 samt de referencestandarder, der finder anvendelse i opgaven.

Hos MIHTEC kan vi udfærdige eller rådgive om den nødvendige dokumentation i forhold til EN ISO 13849-1. Dele af udfærdigelsen kræver, at risikovurderingen er foretaget.

Nogle af de opgaver, vi kan tilbyde, er:

  • Valg af teknologi ud fra risikovurderingskrav
  • Udarbejdelse af designspecifikation for sikkerhedsfunktioner
  • Verificering af sikkerhedsfunktioner
  • Validering af sikkerhedsfunktioner
  • Udarbejdelse af nødvendig dokumentation